כתבו עלינו בעיתון

סיני למהדרין

לא פשוט לבחור מסעדה לאכול בה בהרצליה פיתוח. בשנים האחרונות נפתחו באזור עשרות מסעדות וההיצע רחב. אחת המסעדות הוותיקות בסביבה היא פת קואה - הסינית של אהרוני. כשנכנסים למסעדה ניכר בה שהיא לא חדשה: העיצוב לקוח ישירות משנות ה-80, תקופה שהצטיינה בביקוש גדול לאוכל סיני. האווירה במסעדה שונה מזו שברוב המסעדות באזור: לא ראינו עובדים מהחברות שמסביב יושבים להפסקת צהריים מהירה, אלא אנשים מעונבים שהגיעו לישיבה ממושכת יחסית. בפת קואה מציעים עסקית לא זולה במיוחד, אבל משתלמת ביחס למחירים הרגילים במסעדה. העסקית כוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר העיקרית. מלצר סיני למהדרין בעל עברית מושלמת נתן לנו את המלצותיו ואנחנו התחלנו לסעוד. התחלנו עם מרק וון טון (24 שקל), שהיה לא פחות ממעולה. תיבול מושלם, מעט ירקות וכיסוני בשר מצוינים. היינו מרוצים. במרכז השולחן הונחו כמה סוגי ירקות מוחמצים - חביבים. מנה ראשונה של פטריות מטוגנות בציפוי פריך (26 שקל) היתה טעימה מאוד, עם בצק פריך ועדין שאינו ספוג בשמן. אם כבר בשנות ה-80 עסקינן, למנה העיקרית החלטנו להזמין עוף בשומשום (69 שקל). הסינים עושים בחכמה כשבמקום לטגן שניצל אחד גדול בבלילה הם מחלקים אותו לרצועות שכל אחת מהן מטוגנת בנפרד. ככה מרוויחים עוד מהציפוי, שהוא הרי הסיבה האמיתית לאכילת שניצל. המנה בפת קואה היתה מושלמת: השניצלונים היו טריים, פריכים וטעימים עד חשש להתמכרות. עם העוף קיבלנו גם אורז לבן. דג ברוטב עגבניות מתוק-חריף (89 שקל) התברר כמנה שהסתננה למסעדה - בלי שום תו זיהוי סיני. המנה הזכירה דג מרוקאי ברוטב עגבניות, רק בלי החריף, ועם טעם עז של קטשופ. היא היתה סתמית ומאכזבת. מנת ברוקולי עם שום ובצל ירוק (69 שקל), על אף התמחור השערורייתי, היתה מצוינת. הברוקולי היה פריך ומבושל בדיוק במידה והרוטב מעולה. גם איטריות האורז עם ירקות (49 שקל) לא איכזבו, אך לא היו מפתיעות או מרגשות במיוחד. במלים אחרות - כאלה גם אנחנו יכולים להכין בבית. לקינוח הזמנו, איך לא, בננה מטוגנת ברוטב קרמל, שנטרפה בתוך פחות מדקה. בפת קואה יודעים איך להכין אוכל סיני, האווירה סולידית והשירות נהדר. המחירים, בעינינו, מעט גבוהים. חשבון, בבקשה ההצעה: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב-69-95 שקל. טוב לביזנס: מקום מצוין לפגישת עסקים אינטימית ללא הפרעות. בשולחנות הסמוכים: אנשי עסקים מהאזור. יתרון יחסי: אוכל סיני שלוקח את עצמו ברצינות. מישהו מטפל בך: מלצרים סינים סבלנים וחביבים. פת קואה, גלגלי הפלדה 6 הרצליה. טל': 09-9547478. העסקית מוגשות בימים ב'-ה' בשעות 16:00-12:00 וביום ו' בשעות 17:00-12:00


פורסם בתאריך-25/06/2009



אביבית שיין
הארץ, 06/09/2015