כתבו עלינו בעיתון

מלבי-שמנת מתובל בזעפרן

גדלי ליבל, המנהל של מסעדת "פת קואה" בהרצליה פיתוח, החליט, כמנהגו מעת לעת, ליצור מנה חדשה: קינוח. הפעם הוא העז לא ללכת דווקא על קינוח מדרום-מזרח אסיה, אלא לגשש קצת בתחומי המזרח התיכון. ליבל פיתח מנה של מלבי-שמנת מתובל בזעפרן, עם רימונים, תאנים ואגוזים מסוכרים; מנה קטיפתית כזאת, שמחליקה היטב לאחר ארוחה סינית-וייטנאמית-תאילנדית ותמיד אפשר לנגוס אותה עם אגס מאודה בג'ינג'ר, ולוותר על המתוקים-המטוגנים של הקינוח.
כי כן, אף שהטרנד כבר נמצא במקום אחר, האוכל הזה ממשיך להיות טעים להפליא.
בפת קואה עידנו את התפריט, ויצרו קומבינה זולה באופן יחסי של תפריט טעימות. ב-90 שקל אפשר להזמין שתי מנות עיקריות. אם שכנך לשולחן מזמין עוד שתיים, יש לכם ארוחה אוריינטלית. מה שמיוחד כאן הוא שאפשר להמנע ממנות סיניות נדושות ומוכרות לעייפה ולשלב טעמים משתלבים ומוכרים פחות עם נכסי צאן ברזל של עוף בליצ'י, שרימפס חריפים והבקר ההוא בחצילים.
ראויים לציון הסלט הוויטנאמי הפריך, שכולו מרוצף ממש בבוטנים קלויים והרבה נענע קצוצה, וכן אגרול אצות הים הפריך, שגם הוא מוגש על מצע ג'וליין דק של דלורית. כדאי לוותר על סלסילת אידוי אחת של כופתאות דים-סאם, כל אלה במסגרת תפריט הטעימות, ואסור לפסוח על המעדן המנצח בתחום הבשרים: פרוסות דקיקות של פילה בשר לבן, הרובצות תחת מעטה שקדים קלויים ובצל ירוק.
תוסיפו לכך את החרישיות המעננת המלווה מסעדה סינית באשר היא, את השירות השקט והקשוב, ואת האפשרויות לעסקית-צהריים רגילה, ויש לשם מה לבוא.



נירה רוסו
הארץ, 06/09/2015